Pictures wallpapers, Women, Girls,

joi, 16 octombrie 2008

MINISRTU CRISTIAN DAVID IL DESTITUIE PE SEFUL POLITIEI GHEORGHE POPA

poza sus: seful Politiei.........poza jos ministru Cristian David
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că va sesiza instituţiile statului în legătură cu achiziţia unor autoturisme şi echipamente foarte scumpe platite din bani publici aranjament realizat de MIRA, Speriati de aceasta chestiune Călin Popescu Tăriceau a dispus schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Române, chestorul Gheorghe Popa, la solicitarea ministrului de Interne Cristian David. Motivul acestei demiteri - management defectuos în derularea programului de achiziţie a autospecialelor de poliţie.
Cererea de schimbare din funcţie a venit în urma scandalului achiziţiilor de maşini foarte scumpe de către Poliţia Română. Conducerea interimară a IGPR va fi asigurată de adjunctul Gheorghi Plai.
Înlocuirea din funcţie a chestorului Gheorghe Popa a venit în urma scandalului izbucnit la începutul acestei săptămâni privind achiziţionarea de maşini la suprapreţ de către Poliţia Română. Contractul de jumătate de miliard de lei a privind achiziţiile de maşini de poliţie a încins spiritele la CSAT şi la MIRA.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că va sesiza instituţiile statului în legătură cu achiziţia unor autoturisme şi echipamente realizată de MIRA. Băsescu a precizat că Ministerul Internelor a semnat contracte pentru 392 de autoturisme Logan la preţul de 11.700 de euro bucata, pentru care s-au luat echipamente de 40.000 de euro, de trei ori mai scumpe decât maşinile.
În cadrul emisiunii Realitatea Zilei, secretarul general al PD-L, Vasile Blag, a declarat că există o legătură între acţionariatul firmei care a câştigat licitaţia privind achiziţiile de maşini şi cel al subfurnizorilor acesteia.
Gheorghe Popa va fi înlocuit de Plai Gheorghi. Comisarul şef Plai Gheorghi s-a născut în comuna Mirosloveşti, judeţul Iaşi, este căsătorit şi are un copil. Gheorghi este absolventul Facultăţii de Drept în cadrul Universităţii "A. I. Cuza" din Iaşi, al Şcolii de ofiţeri activi a M.A.I.- Arma Poliţie şi a mai multor cursuri de specializare post-universitară.
La data de 22 septembrie 2008, ministrul Cristian David a dispus verificarea achizitiilor publice derulate de catre Politie, Politia de Frontiera şi Jandarmerie.
La data de 14 octombrie 2008, controlul efectuat la Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost finalizat cu sesizarea Departamentului National Anticoruţie. Ancheta privind achiziţia de maşini este în prezent la DNA.
Chestorul Gheorghe Popa va fi pus la dispoziţia conducerii MIRA.sursa:realitateaTV

Click pe Banner sau imagine un nou colaj