Pictures wallpapers, Women, Girls,

duminică, 7 septembrie 2008

TRAIAN BASESCU, vizita oficiala in Italia,Vatican, Malta,

click on the image to a large


BĂSESCU: VATICANUL NU A RECUNOSCUT KOSOVO ŞI MILITEAZĂ PENTRU INTEGRITATEA GEORGIEI "Această vizită a vizat consolidarea relaţiilor statului român cu Vaticanul", a declarat Traian Băsescu pe aeroportul Henry Coandă, la întorcerea din Italia. "Motivul acestei politici este legat de faptul că România are 3 milioane de cetăţeni care muncesc în ţări catolice. În acest context, principalele subiecte abordate în discuţiile cu Papa Benedict al XVI-lea, cu Secretarul de Stat şi la Ordinul de la Malta, au fost legate de comunităţile de români din Italia", a explicat preşedintele României.
Viitorul Europei a fost un alt subiect pe care Şeful statului l-a discutat cu Sanctitatea Sa. Traian Băsescu a precizat că "nici Vaticanul nu a recunoscut Kosovo şi militează pentru integritatea teritorială a Georgiei".
În ceea ce priveşte inaugurarea Episcopiei Ortodoxe Române din Italia, preşedintele consideră că "este unul dintre elementele complexe ale acţiunii statului român pentru a-i sprijini pe românii din Italia. Când vorbim de protejarea cetăţenilor români mă refer la aceia care respectă legile, nu-i putem feri de rigorile legii atunci când le încalcă", a subliniat Băsescu.
"Nimeni nu-i poate judeca pe românii din Italia după câteva incidente puternic mediatizate de media din Italia. Românii muncesc cinstit, respectă legile, au venit aici de nevoie, şi se vor întoarce bucuroşi acasă", a declarat preşedintele Traian Băsescu în Italia, adresându-se românilor prezenţi la prima slujbă a Episcopiei Ortodoxe Române.

"Statul român vă este recunoscător pentru banii pe care îi trimiteţi la băncile româneşti şi care echilibrează balanţa comercială din ţară. În lipsa acestor bani, guvernul ar trebui să se împrumute, pentru acest lucru vă mulţumesc", a continuat Băsescu.

"Statul român are tot respectul pentru ceea ce faceţi aici, aveţi şi respectul statului italian. Oamenii politici de aici sunt conştienţi de contribuţia extraordinară pe care o aveţi în Itallia", a precizat Şeful statului.

Traian Băsescu le-a spus românilor prezenţi la slujba de la Episcopia Ortodoxă Română a Italiei că înţelege cum se simt în străinătate. "Şi eu am lucrat 12 ani departe de ţară, din acelaşi motiv, pentru a câştiga mai bine. Ştiu ce înseamnă dorul de casă, bucuria de a pleca în concediu, greutatea de a pleca din nou", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat duminică Episcopia Ortodoxă Română de la Roma, unde a participat la prima slujbă oficiată în acest sediu. Aceasta este cea de-a treia zi şi ultima a vizitei în Italia. Şeful Statului a fost aşteptat şi la o serbare câmpenească, alături de credincioşii români din Italia, de unde a plecat direct la aeroport.

În cele trei zile pe care le-a petrecut în Italia, şeful statului a avut un program foarte încărcat. Vineri, l-a întâlnit pe omologul său Giorgio Napolitano, sâmbătă, a fost primit papa Benedict al 16-lea, dar şi la Vatican, apoi a fost la Ordinul Suvera Militar de Malta, unde a primit o înaltă distincţie chiar de la Marele Maestru Matthew Festing.

Click pe Banner sau imagine un nou colaj